Tijd voor een update! - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Tessa Geertsema - WaarBenJij.nu Tijd voor een update! - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Tessa Geertsema - WaarBenJij.nu

Tijd voor een update!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tessa

23 Juli 2011 | Nieuw Zeeland, Dunedin

Hoooi lieve allemaal!

Volgens mij is het wel weer zo'n beetje tijd voor een update! Dus bij deze...

Inmiddels is mijn semester hier al weer twee weken begonnen en heb ik het nog steeds erg naar mijn zin! Ik heb, met wat moeite, uiteindelijk vier hele leuke en interessante vakken gevonden. Ik volg twee 3de jaars antropologie vakken, anthropology of money en global politics of food. Ze zijn allebei wel redelijk zwaar maar ook erg interessant en vergelijkbaar met de vakken aan de UvA. Daarnaast volg ik een vak over Feministische theorieen, ook erg leuk, vooral omdat ik door mijn mama altijd wordt beschuldigt van anti-feministische trekjes:P Nee maar lijkt me erg leuk om er wat meer van te begrijpen enzo, want het is me tot nu toe nooit helemaal duidelijk geworden wat feminisme nu precies inhoudt. Daarnaast is de docente echt een rasfeministe die ons al meerdere persoonlijke anecdote's heeft verteld over hoe ze een aantal jaar in een Women's Only Land heeft gewoond (waar mannen letterlijk verboden waren) dus dat kan ik ook wel waarderen! Tot slot volg ik nog een vak over de Maori cultuur, erg interessant om meer over te leren nu ik hier toch ben ;)

Ook naast de studie begint het steeds drukker te worden :) De eerste paar weken waren soms wel een beetje eenzaam en saai, omdat ik nog niet zo veel mensen kende en er nog niet zo veel te doen was. Nu de vakken eenmaal begonnen zijn, leer ik gelukkig wel steeds meer leuke mensen kennen en is er bijna elke avond wel van alles en nog wat te doen. Gisteravond ben ik bijvoorbeeld naar een Rugbywedstrijd geweest tussen Fiji en the All Blacks, het NZ team! Ondanks dat het vreselijk koud was en niemand de regels begreep was het echt een ervaring om een keer mee te maken. En vanavond ga ik naar een Organic Food Festival, geen idee wat het precies inhoudt, maar dat is een beetje de charme van studeren hier. Je moet gewoon maar een beetje met de stroom mee gaan denk ik! Daarnaast heeft de universiteit ook ontzettend veel leuke clubjes en cursussen, dus daar heb ik me afgelopen week ook maar massaal voor opgegeven. Ik ga onder andere een massagecursus, naailes, Japanse kookcursus, een cursus over hoe auto's werken en te repareren zijn en misschien ook nog Ukeleleles volgen. Ook ben ik lid geworden van de OUTC, de trampingclub van de Uni. Zij organiseren allemaal wandelingen/bergtochten hier in de omgeving dus dat lijkt me ook erg leuk. Wordt volgens mij allemaal wel heel erg druk, maar dat is ook wel fijn, want dan gaat de tijd ook een beetje voorbij enzo ;)

Nog een ander leuk verhaal is dat ik sinds deze week bezig ben met het bouwen/restaureren van een fiets. In Dunedin heerst niet echt een fietscultuur omdat het meeste wel op loopafstand is. Om dat een beetje te doorbreken hebben drie jongens een workshop opgezet waar je, met hun hulp, oude schroothopen en wrakken kan omtoveren in ware plaatjes. Ik heb een oud rood mountainbikeje weten te bemachtigen en ben nu al een paar middagen daar wezen klussen om er een heus wonder van te maken. Ze leren je daar onder andere hoe je banden moet plakken, kettingen moet smeren en alle bedradingen kunt vervangen. Als je klaar bent kun je de fiets nagenoeg gratis meenemen! Ik vind dat we dit in A'dam ook moeten gaan organiseren!

Nou lieve mensen, dit is wel zo'n beetje waar ik mee bezig ben geweest de afgelopen twee weken. Daarnaast moet ik natuurlijk nu ook gewoon al weer opdrachten maken en ontzettend veel artikelen lezen, maar om de een of andere gekke reden ben ik daar nog niet super veel aan toe gekomen! ;)Ach dat komt denk ik allemaal wel...

Ben erg benieuwd hoe het in Amsterdam/op vakantie met jullie er aan toe gaat! Dus ik vind het altijd leuk om mailtjes/kaartjes/smsjes etc te ontvangen ;) Ik zal bij deze ook maar meteen ff mijn gegevens doorgeven want dat had ik volgens mij ook nog niet gedaan!

Adres: 397B Leith Street, 9016 Dunedin, New Zealand. Mijn telefoonnummer hier is: 0064210727370 en mijn email is: tessageertsema@gmail.com (die is nieuw dus dat lijkt me voor iedereen ook wel handig ;))

Okay, dag lieverds! Tot de volgende keer!

ps. het blijft ontzettend koud hier, maar om de een of andere manier lijkt dat toch een beetje te wennen! Gelukkig maar ;)

pps. ik ga ook heel snel foto's uploaden, maar die moet ik vooral nog even gaan maken! maar die zijn dus onderweg!

• 23 Juli 2011 - 07:13

Pien:

Tessa! Wat n leuk verhaal, je bent goed bezig,zeg! En de vakken die je gekozen hebt, ik vind ze leuk, vooral dat over de feministische theorieen :),hoewel een land waar mannen verboden zijn natuurlijk te ver gaat..
    Leuk, dat je nu zo bezig bent met van alles en nog wat,ook naast de studie en gezellig ook denk ik.
    In Starum gaat alles zn gangetje,hopelijk knapt t weer binnenkort wat op, kan ik weer meer in de tuin bezig;
    Veel plezier daar en veel liefs van mij,X

• 23 Juli 2011 - 10:18

Jordi:

Japanse kook cursus... Wat een goed plan!!! Ik zie mooie (LEKKERE) avondjes in het verschiet!!! En ook heel handig dat jij straks onze fietsen kan onderhouden:D
    Vakken klinken goed, maar ook wel veel... maar goed, je kan altijd ergens mee stoppen. Maori cultuur zal ook wel gewoon heel leuk zijn nu je daar zit. Hier is het herfst. En moet ik hoogstwaarschijnlijk over een maand mijn huis uit... Dus :(
    Maar goed, er komt wel iets. Geniet van alle gezellige mensen on je heen en alle leuke activiteiten.
    Heel veel liefs! X
    En die foto's mogen inderdaad wel is gemaakt worden!!!

• 23 Juli 2011 - 11:53

Marjolein:

Super leuk om je verhalen te lezen!
    Heel leuk dat je al die cursussen kan volgen en je vakken klinken ook echt super goed! En geniaal dat je je eigen fiets aan het opknappen bent!!

Heeeeeel veel plezier en geniet ervan!
    Liefs!

• 23 Juli 2011 - 13:42

Narda:

Hoi Tessa, even een groet van ons allemaal uit Portugal waar wij moeten zwemmen om het een beetje uit te houden vanwege de warmte.
    Wat veel leuke dingen maak je weer mee, heel veel plezier en succes met je studie!!! Je moeder zal trots op je zijn, gezien de keuze van je vakken, ha, ha,!!!!

• 23 Juli 2011 - 15:17

Kitty:

is inderdaad reuze trots , niet dat ik nou zo een feminist in de praktijk ben , maar in theorie wist ik er altijd een hoop over te zeggen !
    Tes heb je ook Haku's gezien tijdens de rugby wedstrijd ?
    Heerlijk die verhalen !

liefs mam

• 27 Juli 2011 - 10:21

Hanna G:

lieve Tessa,
    Ik ontving je blog nog niet rechtstreeks maar nu wel via Maarten. Stuur je apart een mailtje met m'n nieuwe mailadres.
    Goed om van al je plannen te horen, dat is pas echt je horizon verbreden. Doen meid en ervan genieten. Denk aan je en kom (bijwijzevan) zo naar je toe! lieve groet (ook van Maarten) Hanna

• 29 Juli 2011 - 14:23

Tanja:

Wow Tess! Dat klinkt echt vet =D Als je terug bent mag je ook wel aan mijn fiets gaan sleutelen =P Ik ga nu snel naar de fotos van de rugby wedstrijd kijken, als die er al op staan =P
    xxx

KUS

• 04 Augustus 2011 - 20:07

Yvonne J:

Ha die tessA
    Ik hoop dat dit bericht uit spanje aankomt want dewifiis zwak en ikken mijn iphone nog niet goed. Leuk om je beri hten telezen volgens mij ben jeheel feministisch bezig als jezelf een fiets in elkaar knutselt en autos leert repareren! Pas maar op zo meteen ben je handiger dAn herman! Liefs yvonne

• 14 Augustus 2011 - 07:24

Elsbeth:

Hee Tes! Ik kom er nu pas achter dat je een blog nog had geplaatst! Ik was toen op vakantie zonder internet dus het is me even ontschoten. Super leuk joh al die cursussen! Haha zo leer je nog eens wat! :) ook hele leuke foto's van je kamer, echt heel gezellig! Spreek je snel! Liefs Els