Kia Ora!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
06 Juli 2011 | Nieuw Zeeland, Dunedin
Dat betekend hallo in het Maori en een vrij gebruikelijke manier van groeten hier in Dunedin. Ik ben hier nu bijna een week, dus het leek me wel weer tijd voor een blog met mijn belevingen ;)
Mijn reis naar Dunedin is verder goed voorlopen, op het kleine detail na dat ik op een gegeven moment op Dunedin Airport aankwam met de boodschap dat mijn backpack nog in Auckland stond :s Dat was wel even balen, want ik voelde me vooral erg moe en vies en wilde mijn spullen hebben. Gelukkig was iedereen in het hostel erg behulpzaam en had ik de volgende ochtend mijn tas al weer terug.
De eerste dagen in Dunedin waren vooral gericht op het wennen aan de ontzettende kou! De temperaturen overdag zijn net boven het vriespunt en 's nachts vriest het af en toe. Op zich vrij vergelijkbaar met onze Nederlandse winters behalve het feit dat ze hier niet aan centrale verwarming doen, waardoor het binnen net zou koud is als buiten! Het is best een schock om ademwolkjes in je woonkamer te hebben. Inmiddels heb ik gelukkig geinvesteerd in een flinke stapel dekens en ben ik er ondertussen ook al wel meer aan gewend!
Sinds zaterdag woon ik nu ook in mijn huisje. Het is een ontzettend leuk huis en ik ben erg blij met mijn huisgenoten. Ik woon met een Kiwi host, een Nieuw-Zeelands meisje Charlie die ons veel wegwijst maakt en ons constant op sleeptouw wilt nemen. Daarnaast zijn er twee Amerikaanse jongens, Nick en Sam, allebie ontzettend aardig en relaxt. Daar ben ik echt heel erg blij mee, want er gaan hier echt horrorverhalen over de campus over afschuwelijke kiwihosts en roomies! Op onze eerste gezamelijk avond had Charlie typische Kiwi gerechten voor ons gemaakt en typische drankjes gekocht enzo. Dat was echt ontzettend gezellig en we zijn al veel gezamelijke plannen aan het maken zoals vaak samen eten, liften naar het skigebied in de buurt en waarschijnlijk ook bungyjumpen! :P We wonen in een kleine eensgezinswoning met een gezamelijke woon/eetkeuken, badkamer, wc en flinke tuin en hebben daarnaast allemaal een eigen kamer. Alles is verder gemeubileerd enzo dus het is best een luxe om daar zo in te kunnen trekken :D
Vandaag (het is bij mijn nu woensdagmiddag 4uur) was voor het eerst een officiele universiteit activiteit, namelijk een informatiebijeenkomst. De dagen hiervoor waren dus eigenlijk nog vrij rustig. Dat was heerlijk, want de dagen voor ik hier naartoe ging waren best nog wel stressvol. Ik spendeer mijn dagen vooral met rondlopen door de stad, alle informatiekraampjes en balies van de universiteit aflopen en veel koffie drinken en feestjes bezoeken met de andere internationale studenten. De kiwi studenten zijn nog niet aangekomen in de stad, dus het is een Amerikaanse bende hier! Het overgrote merendeel van de internationale studenten is Amerikaans, wat op zich ontzettend grappig is, want ze voldoen braaf aan alle stereotyperingen die er zijn over Amerikaanse studenten: vooral erg luidruchtig zeg maar en beginnen alle gesprekjes met 'Oooooooooh how are you' en 'It is soooooooooo nice to meet you'! Daarnaast zijn er nog wel wat andere Europeanen en maar een paar Aziaten, wat ik eigenlijk andersom had verwacht.
Aankomende week is voor de rest gevult met veel dingentjes regelen, een flink aantal feestjes en ook nog een blijkbaar vrij beroemde treinreis, de Taieri Gorge Train Trip. Dat schijnt een hele mooie reis te zijn van een paar uur door de omgeving van Dunedin! Super leuk allemaal :D Helaas voor mij begint aankomende maandag de universiteit en de colleges al! Dat is wel raar om te beseffen, het is gewoon bijna einde vakantie terwijl ik net een beetje in een vakantiesfeer begin te komen. Aan de andere kant heb ik er ook wel ontzettend veel zin in om te beginnen en nog meer nieuwe mensen te leren kennen. Welke vakken en naschoolse activiteiten (super veel leuke dingen gevonden) ik ga doen is allemaal nog ontzettend onduidelijk maar hopelijk kan ik jullie daar meer over vertellen in mijn volgende blog!
Hei Kona Ra!
(Dat zou iets van goodbye betekenen :P)
06 Juli 2011 - 05:07
Sproetnik:
Heey lieverd!! Klinkt allemaal weer echt super leuk, behalve dan bungyjumpen dat klinkt vooral heel eng 's Enjoy je laatste vrije dagen en veel plezier met alle brochures en zo :p Dikke kus!!! -
06 Juli 2011 - 07:31
Madelief:
Hey meis!
Super leuk om je weer op deze manier te volgen ;), blijf ik ook zeker doen!
Geniet van alle leuke dingen die komen, en succes met het kiezen van je vakken en andere activiteiten, zal best lastig zijn als er zoveel leuks is haha...
Een date zal denk ik nog wel even op zich laten wachten, want als jij terug komt, ga ik voor een half jaar weg, maar hey, wat in het vast zit ;)...
Veel liefs, mief -
06 Juli 2011 - 08:31
Kitty:
dag schat,
leuk om te lezen en straks hopen we even met je te skypen , jij in nieuw zeeland en wij vlakbij Auxerre in Frankrijk , wat zijn we toch een internationale familie , met Sjoerd in Belgie !
liefs mam -
06 Juli 2011 - 08:59
Herman:
Hoi meid, je gaat er al weer helemaal in op .Kennelijk al een soort van internationaal gevoel.De eigenaresse van onze camping begon te gillen en haar man te roepen toen ik naar wifi vroeg en vertelde dat jij in Dunedin bent. N.Z.en met name Dunedin is de reden dat zij hier in France zitten,ze waren helemaal van slag toen ze thuis kwamen van vakantie daar en wilden zo snel mogelijk weg uit de stad en het land.Minder vond ik dat er voorspeld werd dat het een bekende ziekte is die iedereen in N.Z. schijnt op te lopen. Tussen hoop en vrees zeg maar. Gelukkig kun jij ook erg nuchter zijn..........?!?Heb het fijn meid.liefs pap -
06 Juli 2011 - 10:15
Tanja:
Tess! Wat een super verhalen zeg! Ik ben helemaal jaloers =P Maar super fijn te horen dat het allemaal goed met je gaat en vooral dat je huisje zo lekker is & je roomies zo fijn =D Lukt het al met je sjaal? =P
XXX -
06 Juli 2011 - 13:23
Nina:
Aaaaaahhh bungee jumpen zeker doen!!:D kwil ook hierrrr! Gelukkig zit je in een mooi huisje enzo, dat scheelt altijd! Veeel plezier nog en ik hou je site in de gaten :)
Xx -
06 Juli 2011 - 15:33
Jordi:
het klinkt goed tess! Fijn huis en leuke mensen, das fijn als je er een paar maanden mee gaat wonen. Kun ja elkaar lekker warm houden als je wolkjes zit te blazen. Veel plezier op alle feestjes de komende dagen en je trein trip. heb je daar ook OV? :D
Dikke zoenen -
06 Juli 2011 - 18:55
Elsbeth:
Heee Tess! Hartstikke leuk joh! Je bent ook zo lekker enthousiast! :D Dikke mazzel met je huis + huisgenoten, en het vooruitzicht met alle mooie tripjes wat je gaat maken! Heel fijn :) Maar eerst even school dus... Hopelijk gaat dat ook allemaal goed en heb je genoeg tijd over om lekker alles te verkennen. Liefs Elsbeth
06 Juli 2011 - 19:31
Tanja:
Tess! Alles ok? Ik lees hier net iets over een tsunami-alarm voor NZ?... Laat ff weten of je ok bent!
X -
07 Juli 2011 - 06:56
Pien:
Leuk om te lezen hoe je t daar hebt, leuke woonruimte,veel nieuwe mensen en volop plannen!
Maar vanaf maandag ook weer studeren,natuurlijk
Hopelijk geen last van aardschokken gehad? X -
11 Juli 2011 - 21:42
Hans:
Zo je barst van de energie, het is hier zelfs te voelen. En dat in ijskoude kamers. Of was dat alleen in het hostel waar je de eerste nacht verbleef? -
13 Juli 2011 - 19:21
Herman En Kitty :
dag tes, we kijken uit naar je volgende blog , midden in frankrijk doen we pogingen via internet bij te blijven , gelukkig heb je niets gemerkt van tsunami of zoiets , af en toe inloggen lukt ( met heel veel moeite ) maar skypen gaan we weer doen als we in Amsterdam zijn
liefs pap en mam