Avonturieren in het Noordereiland :)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
03 December 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland
Morgen is het zo ver, dan vertrek ik samen met Monique bepakt en bezakt met al onze spulletjes in onze campervan om het Noordereiland te gaan verkennen! Vandaar weer een blog omdat ik nu goed internet heb (dat is trouwens echt een drama hier in NZ) en de laatste paar weekjes ook al weer veel heb meegemaakt op het Noordereiland :)
Mijn vorige blog had ik geschreven kort na mijn aankomst in Wellington! En oh wat was Wellie geweldig! Heb tegen iedereen hier al geroepen die het wilde horen (of niet:P) dat ik mezelf zeker nog wel eens terug zie komen naar Wellie :D Wat een heerlijke stad, veel te doen, veel te zien, veel te beleven en kortom een heerlijke ervaring na al die maanden zonder echte stedelijke beschaving :P Helaas kwam er aan mijn Wellingtontijd een einde en ben ik na een week vertrokken om de westkust van het Noordereiland te gaan verkennen.
Eerste bestemming was Wanganui, een redelijk kleine stad aan de westkust, zo'n 250 km noordelijk van Wellington. Op zich stelt Wanganui als stad niet zo veel voor, maar vanuit Wanganui schenen er veel tochten te zijn over de Wanganui rivier en het national park, die beide erg indrukwekkend schijnen te zijn. Mijn plan was dan ook om daar een dagtocht per canoe te maken over de rivier. Helaas liep ik daar voor het eerst echt tegen de problemen op van het alleen-reizen... het toeristenseizoen is hier nog niet echt begonnen (dat schijnt pas echt op gang te komen rond kerst als de schoolvakanties zijn begonnen) en de westkust is een vrij rustig en afgelegen gebied. Helaas voor mij betekende dat geen enkele touroperator iets voor mij wilde regelen, omdat niemand het de moeite waard vind om voor maar een persoon een hele tour op gang te zetten. Heb een hele middag bij het informatiecentrum gezeten en samen met de twee super behulpzame dames daar alles en iedereen afgebeld en steeds weer dezelfde stomme mededeling, we gaan niemand alleen nu de rivier opsturen! Op zich wel heel logisch maar wel een beetje demotiverend omdat ik hier helemaal naar toe was gekomen. Gelukkig had een van de informatiedames een geniale oplossing, er bleek een kleine, alternatieve tour te zijn dat je mee kan met de postbode die (per auto) elke dag een flink aantal kilometers aflegt langs de rivier, door het national park om de post te bezorgen aan de pakweg 400 mensen die daar wonen. Okay prima, dacht ik, gaan we wel postbodetje spelen, zolang ik maar iets kan doen ;) Uiteindelijk een geniale keuze, want het was echt een hilarische ervaring om met een Zwitserse (!) postbode door een prachtig bijna verlaten river landschap te rijden en bij de mensen langs te gaan om de post te bezorgen. Op een gegeven moment werden we zelfs door een oude man uitgenodigd op de thee die echt uren heeft verteld over lokale maori tradities en politiek, wat super interessant was. Ondanks de tegenslag in het begin was Wanganui dus toch een succes!
Wel werd me snel duidelijk dat het alleen dus niet echt opschoot om de afgelegen gebieden verder op te zoeken en besloot ik om door te reizen naar Raglan, een klein surfersdorpje aan de westkust, zo'n 300km onder Auckland. Mijn obsessie met Raglan is al lang geleden in Amsterdam begonnen! Vlak nadat ik was aangenomen op de Universiteit van Otago had ik namelijk een aflevering van 3 op reis gezien over NZ en daar gaat Daphne Bunskoek ook naar Raglan en beschrijft het als het ideale hippie/surf paradijs. Dat leek me wel wat :P En ze had gelijk, Raglan is absoluut GEWELDIG! Ik zat daar in een van de leukste backpackers die ik ooit heb gezien, overal hangmatten, gratis sauna, spa, fietsen, canoes, duizende films en boeken en zo'n uberrelaxt sfeertje wat volgens mij alleen maar met surfers kan! Ik ben uiteindelijk bijna een week in Raglan geweest en heb een groot deel van de tijd helemaal niets gedaan, maar het was geweldig ondanks dat het flink regende en stormde het grootste deel van de tijd :) op een gegeven moment dacht ik echt, nu ben ik klaar om naar huis te gaan, dit is wat ik wilde meemaken hier! Aangezien het zo'n surfoord is heb ik zelf ook twee dagen met plank en wetsuit in het water gelegen en tegen de golven gestreden maar ik moet meteen maar eerlijk toegeven... Het daadwerkelijke surfen is niet echt iets voor mij :p ik heb me er ontzettend mee vermaakt en het was geweldig om de hele dag in de golven te spelen, maar jesus wat is dat surfen dodelijk vermoeiend en lastig. Met heel veel moeite is het met 1 keer 1 seconde gelukt om op die plank te staan en dat heeft met uiteindelijk drie dagen spierpijn opgeleverd maar het was het zeker waard. Andere leuke dingen aan Raglan waren een Bone Carving Workshop waar ik vier uur op een stukje bot heb staan vijlen, maar uiteindelijk nu een heel mooi kettinkje heb ik Maori stijl met een persoonlijke boodschap erin gehakt door de kunstenaar. Wederom flink spierpijn, maar wederom zeker de moeite waard. Ook hebben we in het hostel een gigantisch Amerikaans Thanksgiving dinner gegeten, inclusief een echte kalkoen en allerlei traditionele gerechten. We hebben met zijn alle de hele dag staan koken en iedereen had meegeholpen dus dat was echt de beste ervaring aan hosteleten ooit, want de simpele pastagerechten komen me op een gegeven moment wel mijn neus uit ;) Net als in Wellington had ik nog wel weken in Raglan willen blijven, maar met pijn in mijn hart toch maar besloten om door te reizen naar Auckland.
En hier ben ik dan nu al weer een kleine week, in Auckland. Zoals vele van jullie wel weten was Auckland mijn eerste studiekeuze en was ik best een beetje teleurgesteld toen ik hoorde dat Auckland niet doorging en dat ik naar Dunedin 'moest'. Ik maakte me daarom een beetje zorgen over mijn bezoek aan Auckland... Zoals jullie wel doorhebben ben ik niet honderd procent positief over mijn ervaringen in Dunedin, dus ik was erg bang dat het een beetje zuur zou worden als ik Auckland dan helemaal geweldig zou vinden. Tot mijn grote verbazing is eigenlijk het tegenovergestelde gebeurd! Ik vind Auckland om eerlijk te zijn helemaal niets! De stad is ontzettend groot, druk, compleet stijlloos en erg onpersoonlijk. Het heeft zeker ook wel leuke delen, een mooi museum, cool uitzicht vanuit de Skytower midden in de stad en hier en daar wat leuke, alternatieve winkeltjes :) maar de algemene sfeer vond ik erg tegenvallen. De eerste paar dagen was ik hier samen met Monica, een van mijn Nederlandse vriendinnetjes uit Dunedin en partner in crime wat betreft kritiek op Dunedin... Na een paar uur op de eerste dag zeiden we al tegen elkaar dat we toch maar heel erg blij moesten zijn met ons 'lieve, kleine Dunedin' en hebben we een groot deel van de tijd positieve verhalen opgehaald, waardoor ik nu weer een stuk positiever op Dunedin terugkijk dan toen ik mijn vorige blog schreef :) Ik ben dan ook blij dat ik morgen Auckland kan verlaten en samen met Monique de oostkust en het noordelijkste deel van het Noordereiland ga verkennen!
Na die twee weken met de campervan heb ik nog een week over voor ik weer richting huis ga. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik na al dat reizen dan wel toe ben aan een beetje vakantie en heb, in een voor mij, vrij spontane actie een ticket naar Fiji besteld! Jaaaa :D Fiji heeft me al vanaf het begin getrokken, maar vond het altijd een beetje overbodige luxe om daar nog naar toe te gaan. Tot ik tot de conclusie kwam dat ik er nu vlak bij ben en dat de volgende mogelijkheid om er naar toe te gaan nog wel eens heeeel lang op zich zou kunnen laten wachten... Ben ontzettend blij dat ik een geweldige reis met zo een hoogtepunt kan afsluiten en ben me nu dan ook druk aan het inlezen om er zo veel mogelijk van te kunnen genieten straks! En daarna ga ik al weer naar huis! Niet te geloven hea, maar over drie weekjes ben ik al weer terug! Ondanks de geweldige dingen die ik nog voor de boeg heb moet ik zeggen dat ik er nu ook wel weer erg naar uit kijk om lekker thuis te zijn en iedereen weer te kunnen zien! Ik vind het reizen geweldig en heb het erg naar mijn zin, maar het is toch ook wel behoorlijk vermoeiend en onrustig (vandaar dan ook mijn vakantie van mijn vakantie naar Fiji! Whaha erg hea :P) en straks weer lekker rustig kerst thuis doorbrengen!
Tot heel snel lieverds! Kijk er naar uit iedereen weer zo snel mogelijk te zien! Dikke zoenen en veel liefs!
ps. ik ga mijn best doen om nog wat foto's up te loaden en heb laatst ook foto's bij mijn vorige verhaal gezet, misschien ook nog wel leuk :)
pps. ik hoop niet dat jullie me een al te verwend nest vinden met al die tripjes en vakantieverhalen en dat jullie me straks nog wel terug willen :P
03 December 2011 - 12:27
Annemarie :
Eigenlijk kan ik alleen maar in herhaling vallen: wat gaaf allemaal weer! Vooral dat met die postbode!
Veel plezier de laatste drie weken, fijn dat je er straks weer bent!
Liefs xx
P.S Leuk ook die foto waar je Gollum zoent - 'Do not touch!!' haha :) -
03 December 2011 - 12:50
Jordi:
Tot snel verwend nest! heel veel plezier in jullie campervan en op Fiji! Zoen. -
03 December 2011 - 12:57
Ellis:
Lieve Tessa,
Wat een geweldige reis en ervaring heb je inmiddels achter de rug. Met veel plezier heb ik je verhaal gelezen. Wat is het snel gegaan zeg! over drie weken ben je alweer thuis... Wat betreft dat surf gebeuren wauw daar wil ik het adres wel van hebben klinkt als een paradijs!!. Nou lieverd nog veel plezier die laatste weken en ik zie je binnenkort weer in Nederland!
Liefs,
Ellis, Benne en Nina
xxx -
03 December 2011 - 14:13
Tanja:
Wauwwauwauw! Het is maar goed dat je weer bijna terugkomt, want ik weet niet meer wat ik op al je geniale verhalen moet zeggen =P
xxx -
03 December 2011 - 16:10
Kitty:
nog even snel 2 weken in een camper en een paar dagen naar Fiji en dan is het echt mooi geweest en kan ik niet langer wachten om je te zien, voelen en ruiken en al je verhalen te horen !
liefs mam -
03 December 2011 - 18:02
Annie:
wat een reis wat een land , je hebt er optimaal van genoten , heel goed en kom nu maar weer snel terug ik hoor het ook graag live
lieverd wees voorzichtig en tot snel Oma , xxxxxx -
03 December 2011 - 18:41
Pien:
Lieve Tessa, je bent niet echt n verwend nest geworden, want je beseft en waardeert wat voor moois je allemaal meemaakt;)
heerlijk verhaal weer en wat bijzonder allemaal!geniet er nog even van,de laatste weken!liefs uit stavoren -
03 December 2011 - 18:49
Sproetnik:
Heey schatje!
Klinkt allemaal super koeliejoelie (en bekend:p)!
Ben wel blij dat je alweer bijna terug bent! En ik weet niet of ik het zo prettig vind dat je filmsterren loopt te zoenen:p
Veel plezier met Moniek!
Dikke vette zoen! -
04 December 2011 - 10:16
Eva B.:
Haha Fiji! Doe je goed. Kom je nog lekker bruin terug ook. Heel veel plezier nog en tot snel (gelukkig!). Miss you xx -
08 December 2011 - 20:16
Yvonne J:
ha die tessa
wat een leuke verhalen, prachtige foto's! veel plezier in Fugi en tot gauw!liefs yvonne