Daar ben ik weer :)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
15 Augustus 2011 | Nieuw Zeeland, Dunedin
Ik wil al weer dagen een nieuw verslag plaatsen, maar ik ben steeds behoorlijk druk, maar nu ga ik er toch echt weer even tijd voor maken!
Hier gaat alles nog steeds goed! Zoals ik in mijn vorige berichtje had gemeld heb ik ondertussen een fiets, maar het heeft hier de laatste tijd flink gesneeuwd, wat erg opmerkelijk is voor hier, maar ik heb hem helaas dus niet zo heel erg veel kunnen gebruiken :( Hopelijk wordt het binnenkort beter weer, want het lijkt me erg leuk om hier in de omgeving rond te crossen!
Verder zit ik niet stil hoor, er is hier nog steeds van alles te doen! Op de universiteit is het semester ondertussen in volle gang, ik heb al twee presentaties, een essay en een tentamen achter de rug. De vakken zijn nog steeds erg interessant en het studeren gaat me redelijk goed af dus dat is fijn! Alleen het praten voor de hele groep blijft bij mij een kwestie van rood worden en heel erg stotteren, maar dat heb ik in Nederland ook wel een beetje dus dat is geen ramp :P
Ook naast de universiteit zijn er genoeg leuke dingen te doen! Ik heb ondertussen mijn auto cursus afgerond, ga naar veel leuke films want er is hier nu het International Film Festival en ik ga sinds kort naar bikram yoga, een soort van yoga in een sauna wat bijna niet is uit te houden maar het is ontzettend fijn om me weer eens in een warme ruimte te begeven :P Ook maken we in de weekenden regelmatig wandelingen in de omgeving, want het is zonde om een beetje in de stad te hangen. Vooral de tocht naar Mount Cargill, waar ik foto's van zal uploaden was erg indrukwekkend! Daarnaast blijven er veel studentenfeestjes om af te lopen en ik ben lid geworden van een sustainable living group! Echt geweldig! Ben er tegenaan gelopen op het Organic Food Festival waar ik vorige keer over vertelde en het is super interessant :) Elke week komen we met een stuk of vijftien mensen bijeen om te praten over sustainability en hoe we zelf, op praktische wijze, beter met het milieu om kunnen gaan. Het heeft een hoog geitenwollensokkenimago, maar dat kan ik wel waarderen en het is erg leuk om er nu zelf iets over te leren in plaats van klakkeloos de waarden van mijn papa aan te nemen :P Ben wel lekker bezig hier, zowel het feminisme als de milieuproblematiek onder de loep!
Afgelopen weekend heb ik mijn eerste echte lange trip de stad uit gemaakt! Met negen internationale studenten op donderdagavond in de auto gestapt om een weekendje te gaan skieen en snowboarden in Queenstown, de wereldhoofdstad van de adventure sports! Heb twee hele dagen lekker op de piste gestaan en uiteindelijk een dag gesnowboard en een dag geskied :) Ik zal proberen zo wat foto's up te loaden om jullie jaloers te maken :P Het was echt ontzettend relaxt en we zouden nog een dag blijven maar zijn uiteindenlijk zaterdagmiddag uit Queenstown vertrokken omdat er de ergste sneeuwstorm van x aantal jaar was voorspelt :O na heel lang wikken en wegen hebben we uiteindelijk besloten dat we geen zin hadden om een week vast te zitten in Queenstown, want als het hier ook maar een beetje gaat sneeuwen gaat alles dicht, de universiteit, de winkels en alle wegen! Uiteindelijk wel een verstandige beslissing want het is hier wederom veranderd in een koude witte verlaten stad, maar ook wel een beetje jammer... Hopelijk kunnen we snel nog een keer!
Voor de aankomende twee weken heb ik niet zo veel gepland! Eind augustus begint hier al de semester break en dan zit de helft van het semester er al weer op! Niet te geloven, het gaat echt heel erg snel! In de semesterbreak ga ik wederom een roadtrip maken met een groep internationale studenten, ditmaal gaan we waarschijnlijk een rondje over het zuidereiland maken :D Dat betekend wel dat ik nu maar even rustig aan moet doen en weer wat studiewerk zal moeten verrichten! Maar dat is ook niet erg met zo'n trip in het vooruitschiet ;)
Lieverds, hou me op de hoogte van de zaken in Nederland! Oh en vergeet niet dat ik bij het vorige bericht ook al wat foto's heb geplaatst, misschien leuk om een idee te krijgen van hoe alles er hier uit ziet ;)
Dikke kussen vanaf de bijna zuidpool :P
15 Augustus 2011 - 08:02
Sproetnik:
Heey schatje!!
Klinkt allemaal weer super leuk:) heel veel succes met de komende weken en heel veel plezier op je roadtrip!
Dikke kuss! -
15 Augustus 2011 - 08:58
Pien:
Hoi lieve Tessa!
Wat n leuke verhalen weer!
Ik ben niet zo gek op kou en sneeuw, dus daar ben ik niet jaloers op, maar jij straalt op de foto's dus geniet er maar van.Vandaag is de eerste dag van mijn vakantie en ..de zon schijnt,heerlijk!Ik hoop dat t 2 weken zo blijft, kan ik lekker in huis en tuin rommelen..:)
Ik hoop dat je binnenkort lekker op je fiets kan rondtoeren in wat beter weer.
Goed bezig trouwens, feminisme en milieu,haha!XX
15 Augustus 2011 - 15:01
Jordi:
ja, het is ook op het nieuws, meeste sneeuw in Nieuw Zeeland sinds decennia. Moest natuurlijk meteen aan je denken. Ach, kan je zeggen dat je dat ook hebt meegemaakt. Wij de natste maand sinds decennia, weet niet wat beter is?!
Spreek je snel weer. X -
15 Augustus 2011 - 15:50
Kitty:
dag Tessa,
De verhalen zijn leuk maar de foto's helemaal, kind wat kan jij toch heerlijk lachen !
liefs mam -
15 Augustus 2011 - 20:31
Ellis:
Hey Tess,
Wat goed te lezen dat je het zo geweldig hebt daar! Wat een avontuur het lijkt me super om zoveel mee te maken in een totaal andere wereld!
Gek hoor dat jij daar in de kou zit, hoewel het de afgelopen weken hier ook vreselijk geweest schijnt te zijn geweest!! Benne en Nina zijn vorige week donderdag teruggekomen van hun reis met Roderik naar Costa Rica, ze hebben het erg naar hun zin gehad. Ook een totaal andere wereld dan Europa dus een mooie ervaring.
Ik ben vannacht thuisgekomen van een heerlijke vakantie in Portugal en heb aansluitend 4 dagen vrienden bezocht die 2 jaar geleden naar Spanje zijn geemigreerd en daar een bed en breakfast zijn begonnen. Het was heerlijk en ik weet nu dan ook zeker dat ik wanneer Benne en Nina zelfstandig zijn ook in ieder geval een half jaar per jaar in Spanje wil wonen. Wat een heerlijke manier van leven daar alleen al door het klimaat.
Nou lieverd voorlopig geen zon voor jou maar wel veel nieuwe indrukken.
Ik vind je een kanjer hoor!!!
Liefs,
Ellis -
15 Augustus 2011 - 21:44
Benne:
Hey Tess,
Het klinkt allemaal erg leuk :) Ik hoop snel nog meer foto's te kunnen zien en dat je het nog erg naar je zin hebt natuurlijk ;)
Van het weer in Nederland mis je helemaal niks, het is namelijk vrij kut weer hier :p Ik hoop snel weer iets van je te horen.
16 Augustus 2011 - 07:27
Tine Van Kitty:
Dag Tessa, wat een leuke verhalen. Ik kom er nu pas achter dat je een blog hebt, maar het was leuk om alles achter elkaar aan te lezen.Mooie vakken heb je uitgekozen en wat zullen Kit en Herman blij zijn!!!! De appel valt niet ver van de boom. Waar was dat land zonder mannen, had ze dat echt verwezenlijkt?. Lijkt me erg ongezellig. In de jaren 70 mochten jongens boven de 4 jaar niet in het vrouwenhuis komen!!! Want de man was de vijand!!! Bizar toch?? Veel plezier en geniet van het leven liefs van Tine en Rene -
16 Augustus 2011 - 13:02
Hanna (tante):
hoi Tessa, fantastisch allemaal, nou hebben we hier prutweken met veel regen dus ook weinig zomergevoel, meer herfstig. Met ons gaar het goed. Wanneer jij thuis komst zitten wij de winter in Spanje. Kom dan maar even wat zon daar halen. Lievie ik eindig dit berichtje met mijn mailadres,wat je nog niet hebt. lieve groet en kus Maarten en Hanna
zonaverde@upc.nl -
17 Augustus 2011 - 18:53
Tanja:
Fantastisch Moppie =D
xx -
19 Augustus 2011 - 08:23
Carlijn:
Super leuk Tessa! Ziet er naar uit dat je het goed naar je zin hebt ;) Ik ben net terug van vakantie, binnenkort skypen? xx