Lovely London... - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Tessa Geertsema - WaarBenJij.nu Lovely London... - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Tessa Geertsema - WaarBenJij.nu

Lovely London...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tessa

24 Maart 2009 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Hee lieve allemaal,

Zo het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogt had, dus nu meerdere mensen er over begonnen zijn, komt hier dus nu mijn volgende blog...!

Met mij gaat alles nog steeds goed, de tijd vliegt hier! Ik zat net een beetje met mijn profiel te kloten en kwam tot de rekensom dat ik hier serieus nog maar 131 dagen zit! WOW! Dat klinkt echt als helemaal niets. Wordt echt hoog tijd dat ik wat meer planningen en to-do lijstjes ga maken. Er is hier zo veel leuks te doen, dus ik wil niet het gevoel hebben straks dat ik maar de helft gedaan heb! Aan de andere kant, je kunt natuurlijk nooit alles doen en een tweede tripje naar london is natuurlijk wat makkelijker dan ff terug naar Suriname om wat te bekijken! ;)

Ondertussen ben ik hier echt zo goed als helemaal op mijn gemak! Ben nu wel gewend aan mijn leventje als Au Pair. Er moet best wat gebeuren wil je me nu nog verrassen!Haha! Eigenlijk gebeurd dat nog best wel vaak eigenlijk. Wat loop ik weer stoer te doen. :) Nee maar alles gaat goed hier, ik heb eigenlijk alles wel onder de knie en het bevalt me prima!
Het werken als Au Pair is op zich soms best leuk, als is het over het algemeen best een beetje saai en vooral heel regelmatig. Elke dag van de week hetzelfde programma, altijd dezelfde dingen koken (de rest lusten ze toch niet;)) en altijd dezelfde verhaaltjes voor slapengaan!
De kindjes, Luca en Ravi, zijn erg leuk en schattig maar ze kunnen ook echt heel lastig zijn. Vooral Luca kan echt over alles scene's trappen en dan gaat hij gewoon op de grond liggen en wil hij niets meer doen. Beetje vervelend, zeker als het op straat gebeurd. Hij wil dan nog wel eens gaan roepen: I'll put you in the bin, you hurt me, you try to kill me en dergelijke als hij zelf van zijn fiets valt of zijn knuffel laat vallen ofzo. Gelukkig kan ik daar ook steeds beter mee omgaan en wordt dat gedrag ook wel steeds minder. En aan de andere kant ben ik ook zijn 'best friend', kunnen we heel erg lol hebben, heeft ie gister gezegd dat ik voor altijd moet blijven en komt ie me altijd trots aan al zijn 'juffen' op de nursery laten zien! :)
Ravi is vooral nog heel erg schattig en ook een stuk minder moeilijk dan zijn grote broer. Hij leert nu een beetje te praten en dat is echt vet grappig, dan zit ie echt uren hele verhalen tegen zijn 'Adu' (tijger die echt OVERAL mee naartoe moet) te vertellen. So cute! Hij is ook heel knuffelig en aanhankelijk,ook erg leuk, zeker met zijn snotneus erbij! Is soms wel moeilijk om niet teveel voorkeur te hebben voor Ravi, aan de andere kant kan hij soms ook zijn buien hebben en dan wil hij echt alleen maar huilen en zijn 'Mommie' en dan kan ik hem wel ... ! ;)

Met mijn leventje buiten de kinderen gaat het ook erg goed. In het begin had ik nog wel eens moeite met dingen ondernemen, maar ook dat gaat eigenlijk steeds beter. Ik heb al best wel wat museums in London gezien (British, Natural History, Victoria&Albert, een of ander klein moderne kunst museum waar ik de naam van vergeten ben...). Als ik naar het centrum ga, ga ik meestal ergens koffie drinken en vooral veel rondlopen. Het is een ontzettend interessante stad en er zijn zoveel boeiende dingen en mensen te zien op straat. Dat vind ik eigenlijk het leukst.
Helaas kan ik niet elke dag naar London, want ik moet ook best wel wat klusjes in huis doen, en dan is de busreis het uiteindelijk toch niet meer waard om te gaan. Gelukkig is Clapham (waar ik woon) ook echt ontzettend leuk! :D Met een aantal andere meiden hebben we al afgesproken dat we hier gaan wonen als we zelf kids hebben. Eigenlijk alles is in de buurt, je kunt er goed winkelen, uit eten en sporten en ze hebben zelfs een Salsaclub! Die heb ik woensdag uitgeprobeerd en sindsdien volg ik daar dus nu ook Salsalessen, echt heel erg leuk, weer even terug naar Suriname! ;)
Met mijn sociale leven hier gaat het ook erg goed. Er zijn hier echt heel veel Au Pairs en we zitten toch allemaal een beetje in hetzelfde schuitje. Via de talenschool kent iedereen elkaar en dat resulteert in een gezellig geroddel en geklets, haha! :D Vaak gaan we koffie drinken, uit eten of stappen, wat je hier ook best goed kunt doen. Het is erg leuk dat er veel verschillende nationaliteiten zijn, dat levert leuke discussies op... ;)

Ik moet helaas nu weer stoppen, moet zo de kindjes ophalen van de nusery! Zal proberen wat vaker te bloggen. Dat betekend overigens niet dat ik jullie vergeten ben hoor! Ik blijf jullie allemaal wel missen en het lijkt me heel leuk om jullie hier een keertje te ontvangen!

Veel liefs!
Tes

ps. Helaas nog steeds geen foto's voor jullie. Mijn fototoestel wordt momenteel gemaakt en hopelijk nemen Herman, Kitty en Sjoerd hem mee als ze me komen bezoeken met Pasen (:D)! Nog even geduld dus wat foto's betreft...

pps. Ohja deze blog is in zijn geheel opgedragen aan Floor! Omdat je er zo om hebt lopen smeken! :P

• 24 Maart 2009 - 19:12

Annemarie:

Hee lieve Tess,
    wat leuk om weer een blog van je te lezen over je Londense leventje! Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Oh en deze dame komt zeker snel richting Londen..:) Bye darling! Liefs xx

• 24 Maart 2009 - 20:29

Ellis:

Hoi Tess,

Wat leuk om je verhalen weer te lezen!
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt. London heeft natuurlijk heel veel te bieden en met een niet al te heftig baantje helemaal top!
    Leuk ook dat je daar het salsa dansen weer hebt opgepikt. Nou lieverd genieten daar en knuffels van ons drietjes.
    Ellis, Benne en Nina

• 24 Maart 2009 - 21:12

Sint:

Komt er goed nieuws uit
    Londen
    Heeft dat wicht toch weer haar draai gevonden
    Sint had dat wel verwacht
    toch dit nieuws heeft hem vreugd gebracht
    Tessa loopt het halfrond af
    en laat haar oudjes staan voor paf
    Wie dit twee jaar geleden zou voorspellen,......
    onvoorstelbaar,iemand die sprookjes loopt te vertellen
    Dat zou je denken
    en er geen aandacht aan schenken
    Zo ver,zo goed
    dat welt op in het gemoed
    Ga er voor,
    Zet door,
    Je zit op het goede spoor
    Excuses voor de rijmelarij,
    zoals je weet ook niet de grootste hobby van mij

• 27 Maart 2009 - 17:02

Sas:

Gaat lekker dus met je salsaskills;) Kunnen die engelse mannen er wel wat van? haha, is wel wat anders dan een Surinaamse man:)

kus sas

• 28 Maart 2009 - 12:23

Madelief:

Heej meis,

Dit keer toch wel tijd om eventjes jouw verhalen te lezen.

Volgens mij heb jij het ook helemaal geweldig naar je zin :D! Super leuk en geniet!

Veel liefs,
    Madelief

• 29 Maart 2009 - 17:45

Floor:

jeej floor is vereerd danku danku lieffffffff tessje! :D hahaha!

• 29 Maart 2009 - 20:43

Benne:

Hee tess sorry dat ik laat reageer..:O Ik zie dat je het erg naar je zin hebt daar en hoop zo snel mogelijk een nieuwe blog te kunnen lezen..:D heel veel plezier daar nog (K) MISS YOU(K)(L)

• 10 April 2009 - 19:49

Hanna Grijzemouse.. :

lieve Tessa, ik ook maar weer's. Hou je het nog vol met de engelsmensen? Ik ben een beetje jaloers hoor! Zou je graag komen opzoeken, maar dat lukt me niet zonder fietsje onder m'n arse, helaas. Maarten komt wel en laat het precies weten. Heb een fijn paasweekend met dad mom+broertje. Mijn Fien gaat zondag 2 mnd. naar Granada,ook leuk snik.. lonely me.. kus Hanna