Here I am...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
18 Februari 2009 | Verenigd Koninkrijk, Clapham
Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat alles supergoed. Dit Au-Pairleventje bevalt me erg goed, net als het leventje hier in England. Maar ik zal bij het begin beginnen...
Maandag was het na ruim 2 weken voorbereiding dan eindelijk tijd om te gaan. Ik vloog om 16.25 naar London, Gatwick. Ik stond daar, vet nerveus, te wachten in de aankomsthal, opzoek naar mijn 'aupairmamma' Alice. Helaas stond ze vast in the traffic, dus ik moest best lang wachten. Ondertussen echt vet nerveus, maar de ontmoeting ging goed en het was eigenlijk vanaf het begin erg gezellig. We hebben op de weg naar huis vooral spelletjes gedaan met Luca, het oudste jongentje die mee was om me op te halen. Echt een cutie is dat trouwens, behoorlijk brutaal maar wel erg schattig met zijn accentje!
In het huis werden we opgewacht door Parishil en de kleine Ravi, die ook errrug schattig is, maar behoorlijk verlegen. Ik heb toen een rondleiding door het huis gehad en meteen geholpen om de kids naar bed te brengen en te wassen. Na het eten met Alice en Parishil was ik echt kapot, dus ben ik maar vroeg gaan slapen in mijn nieuwe kamertje, die trouwens prachtig is! :D Het is midden in het huis, heel groot bed, veel ruimte en licht en (hehe) zo goed als mijn eigen badkamer naast de deur. Kan slechter toch?! ;)
Dinsdag werd ik helaas al vroeg wakker. De kamer van Ravi is boven die van mij en hij had geloof ik besloten me wakker te maken met een serenade! Om half vijf! Thank you darling! Gelukkig was het daarna weer stil en was het pas actiontime rond 8 uur. Alice en ik hebben samen Luca en Ravi aangekleed en naar de nursery gebracht. We doen de eerste week alles samen, had ze gezegd. Maar toen de boys eenmaal op nursery waren en we een kleine rondwandeling door de wijk hadden gemaakt moest ze naar haar werk. En daar zat ik dan, nog geen halve dag weg van huis, in een gigantisch appartement in London! Whaa! Echt te raar om te bevatten! Ik moet elke middag eten voor de kinderen maken, dus daar was ik maar meteen mee begonnen en daarna heb ik vooral door Clapham gewandeld. Echt zo'n lovely neighbourhood! Het doet me een beetje denken aan Haarlem, allemaal lage huizen, veel winkeltjes en er hangt echt een fijne sfeer. Ik kwam er tot mijn grote genoegen ook achter dat er een stuk of 4 starbucks'en in Clapham zijn, waarvan eentje op nog geen minuut lopen van mijn huis. Die ook maar met een bezoekje vereerd! :D
Aan het einde van de middag hebben Alice en ik samen de kinderen opgehaald en daarna hebben we ze geprobeerd mijn lasanga te voeren. Helaas was het niet helemaal een succes, maar toen de kinderen eenmaal goed en wel in bed lagen, hebben wij die lekker opgegeten.
Vandaag hebben we Luca en Ravi weer samen naar nursery gebracht en nu ben ik dus al vrij vanaf half negen! Jippie! Eerst maar weer voor de kinderen gekookt, pasta met zalm en broccoli (hoop op een succes, maar het schijnen moeilijke eters te zijn), daarna moest ik de was doen, de kinderkamers opruimen en nu zit ik alweer een tijdje te internetten in een café om de hoek.
Ik geloof zeker wel dat ik snel ga wennen aan dit relaxte leventje. Vanaf donderdagavond is de familie het hele weekend weg naar hun buiten'cottage' dus dan heb ik genoeg tijd om ook het echte centrum te ontdekken!
Ik ga jullie uiteraard op de hoogte houden van al mijn ervaringen hier en ben erg benieuwd naar jullie reacties en belevingen in Amsterdam!
Lots of Love....
Tes
ps. weet je wat echt raar is... Ik ben hier pas 2 dagen en ik vind het nu al raar om in het Nederlands te typen. X!
18 Februari 2009 - 15:19
Hannah:
Haaj dahling!
Wat a lovely story! Sound very nice allemaal, ben al weer helemaal jaloers! Je family klinkt erg chill. Ben benieuwd naar pictures van je room, je huis en je kiddies.
Heel veel plezier daar en succes met kinderen wassen en voeren :P
Dikke kus en hugs,
Groetjes:
Hannah -
18 Februari 2009 - 16:23
Tessa:
JALOERS JALOERS JALOERS!
Hallo you are in fucking London Town! And I'm in scheit Amsterdam. KUTKUTKUT. En jij gaat dit weekend uit in London terwijl ik dan naar Maastricht ga, dus JALOERS JALOERS JALOERS! MAar ben ook erg blij voor je hoor, dat je het zo naar je zin hebt! Ik hoop op veel leuke verhalen en avonturen. EN verhalen over lovely young lads!
(Ik ben erg benieuwd of je al contact met iemand buiten de familie hebt, een andere au pair ofzo?)
LOL,
Tessje -
18 Februari 2009 - 18:27
Annemarie:
Wauw tess, wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt!! Ik stuur je snel een lange mail lieverd! (Oh en ik ben hard aan het sparen hoor voor onze londontrip haha dus we komen je snel opzoeken!) Liefs xx -
18 Februari 2009 - 19:33
Floor:
Zucht... ben alweer aan je verhalen VASTGEPLAKT vanaf nu. Heel telepathisch, ik dacht vanmiddag, ik HOOOOP dat tessa al iets heeft geblogd en ik kijk nu en jAAAHOOR!! :) jippieee!
dikkekus! -
21 Februari 2009 - 17:06
Annemone:
hey lieve Tess,
Het klinkt allemaal echt te goed voor woorden ben zo blij voor je!!!
Dikke zoen -
22 Februari 2009 - 12:57
Floorrr:
FOTO'S!!! hihi!
en laat snel weer wat van je horen lieveeeerd! xxx -
22 Februari 2009 - 14:10
Nina:
Hee Tess! Vet leuk om je belevingen daar te lezen, het klinkt allemaal heel erg leuk! Ook fijn dat je in een leuke familie bent beland en dat de kinderen aardig zijn, en natuurlijk dat het een chil huis is! Ik ben heel erg benieuwd daar je volgende belevingen, heel erg veel succes en plezier daar! X, Nien -
22 Februari 2009 - 14:18
Opa, Oma En Ellis:
Wat zijn we blij dat het allemaal weer zo meevalt voor je. Oma is stikjaloers op jou, en Ellis ook (opa gelooft het wel), want het saaie leventje gaat hier gewoon door. Voor jou zijn het weer volop nieuwe indrukken, voor ons gevoel heb je het weer heel goed getroffen, met het gezin, lieve kindjes. Is er in London ook een bureau voor contacten met andere aupairs? Dat zou wel leuk voor je zijn! En wat fijn dat de engelse taal ook geen probleem vormt. Komen er al snel vriendinnen? Heel veel plezier, have a great time, groetjes van ons allemaal!